Strach u detí

Strach u detí a homeopatická pomoc.

 

 

Strach je bežnou súčasťou života. Ak však u dieťaťa zistíme stále doliehajúce strachy určitého pôvodu, stáva sa chronickým a dieťa potrebuje terapeutickú pomoc. Klasický homeopat skúma príčinu, či pôvod strachu a pomocou osobnostného lieku tento dostávame z podvedomia. Harmonizujeme myseľ. Tu sú príklady :

Zavolala mi matka 6 r. chlapčeka. Bola vystrašená zo synčeka, ktorý sa jej začal sťažovať, že sa bojí tmy, že neznáša čiernu farbu…Pri vyšetrení som sa však od Vladka dozvedela, že pani učiteľka v škôlke veľmi kričala a postavila ho do kúta a on si to nezaslúžil. A v kúte videl na stene čiernu machuľu a že sa toho bojí. Keďže poznám zo štúdia Matérie mediky aj z praxe vplyv strachov na psychiku človeka, opýtala som sa ho, či sa bojí p. učiteľky. „ Áno, ona na nás stále kričí a ja sa jej bojím.“ A mame ešte prezradil, že ho bolia oči, keď vidí niečo blýskavé. Odporučila som patričný liek, na ochorenie zo strachu a o 2 týždne už mama volala, že sa už prestáva bať tmy, že už mu blýskavé predmety nevadia a že do konca už kreslí aj s čiernou pastelkou, ktorú farbu predtým neznášal. Matka sa rozhodla, že dieťa preradí do inej škôlky, aby ho uchránila pred p. učiteľkou.

 

 

2. S horšími následkami strachu ma navštívila matka s 13 r. Milošom. S kamarátmi pozerali hororový film. Od vtedy začal robiť rukou kŕčovité gestá, poprával si vlasy, bál sa pohľadu na nôž, aby ním neublížil. Stále sa mame ospravedlňoval. Nechcel spať sám,

veľmi ticho a nezrozumiteľne rozprával, skôr šepkal. Pýtala som sa ho, či sa vyľakal. Potvrdil, ale na otázku či obraz z toho filmu sa mu nevybavuje opakovane, povedal, že nie. Viedlo ma to k predpisu lieku na úľak. O 3 týždne matka volala, že sa stav zhoršil. Prišiel vychudnutý, zhrbený, hlava schovaná medzi zdvihnutými ramenami, v tvári sa zračila výrazná úzkosť. Triasli sa mu ruky aj celé telo. Prvá moja otázka znela : „ Máš často pred očami ten obraz z filmu, čo ste pozerali? “ „Áno, aj 5x za deň,“ odpovedal. Nesprávne ma informoval pri prvej návšteve, hoci som sa ho to dôrazne pýtala. Možno sa hanbil. Teraz som doporučila patričný liek. Konečne po pár dňoch sa začal preberať. Prestal sa triasť, výraz tváre sa zmenil a aj ostatné sprievodné znaky úľaku prešli. Matka mu zakázala stretávať sa s chlapcom, ktorý v Milošovi rozpoznal citlivú dušu a zo škodoradosti ho vystrašil. Našťastie správne určený, presný liek – similimum, neskôr vo zvýšenej silnejšej dávke ho vyliečil.

Potrebujete sa poradiť?
Kontaktujte nás